Op 1 november bestaat Opti-Cool 10 jaar! Wij vieren dit met het team op woensdag 30 oktober en zijn die dag dan ook gesloten.

Donderdag 31 oktober staan wij weer voor u klaar.

Airco onderhoud

Goed onderhoud van de airco is noodzakelijk zodat het systeem goed blijft werken. Gedurende het jaar lijdt een airco namelijk meer dan dat men vaak door heeft. Dit kan vuil en groenaanslag aan de buitenkant zijn, maar ook vogels die een nestje hebben gebouwd. De filters verzamelen een hoop vuiligheid gedurende het jaar, waardoor de airco minder effectief gaat werken. Onder andere lossen wij deze problemen op tijdens de jaarlijkse onderhoudsbeurt.

  • Je airco gaat gemiddeld 5
    jaar langer mee
  • Ook voor systemen van
    andere partijen

Onderhoudsbeurt aanvragen

"*" geeft vereiste velden aan

Onze gecertificeerde onderhoudsmonteurs staan voor je klaar!

4,9

Uit 235 reviews

Het belang van periodiek
airco onderhoud.

Schoon en hygiënisch

Door periodiek onderhoud blijft je gehele aircosysteem van binnen en buiten schoon. De filters worden mooi opgepoetst of zelfs volledig vervangen als dit nodig is.

Levensduur

Een goed onderhouden aircosysteem kan tot vijf jaar langer mee gaan. Kleine mankementen worden opgemerkt en opgelost, voordat het een storing wordt.

Monitoring

De effectieve werking van jouw aircosysteem wordt genoteerd, zodat het snel inzichtelijk is wanneer er een probleem is. Monitoring voorkomt onnodige kosten op lange termijn.

Speciale actie voor nieuwe onderhoudsklanten!

Plan jouw onderhoudsbeurt in voor de maanden november en december en ontvang 10% korting*.

Onderhoud voor alle airco systemen

Heb je jouw aircosysteem ergens anders gekocht, maar wil je wel professioneel onderhoud? Geen probleem! Onze onderhoudsmonteurs staan voor je klaar, of je nu klant bij ons bent of niet. Neem snel contact op voor een afspraak en wij zorgen ervoor dat jouw airco een grondig onderhoudsbeurt krijgt.

Veelgestelde vragen lezen

De Opti-Cool airco
onderhoud werkwijze.

Vul het contactformulier in.
We plannen samen een afspraak.
Je airco draait de hele zomer en winter door!

Veelgestelde vragen over airco onderhoud

Ons advies is om het aircosysteem jaarlijks te laten onderhouden.

Om de levensduur van het aircosysteem te verlengen, de kans op storingen te verkleinen en voor een betere werking van het systeem. Tijdens de onderhoudsbeurt sprayen wij het aircosysteem in met een bacteriedodende spray wat bevorderlijk is voor een betere luchtkwaliteit en dus ook goed is voor uw gezondheid. Indien er niet jaarlijks onderhoud aan het systeem wordt uitgevoerd kan dit invloed hebben op de garantie. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op.

Een onderhoudsbeurt aan een aircosysteem dat door ons geïnstalleerd kost per 1 januari 2025 €75,00 voor 1 systeem. Indien je meerdere systemen hebt komt er per systeem €40,00 bij. Deze kosten zijn op basis van een jaarlijks onderhouden aircosysteem.

Nog geen klant van ons? Geen probleem! Neem gerust contact met ons op en wij sturen graag een passende offerte.

Een groot deel van het onderhoud bestaat uit het reinigen van de binnen- en buitenunit. Dit gebeurt o.a. met een speciale reinigingsfoam ter bestrijding van vervuiling zoals stof, vetten en bacteriën & virussen. Hiermee worden problemen zoals een nare geur maar ook onvoldoende koeling of inefficiënt koelverbruik voorkomen.  Daarnaast inspecteert onze onderhoudsmonteur het koelsysteem, de elektra en de isolatie van de koelleiding. Ook controleert hij de werking van het systeem en vervangt hij de batterijen. Tevens verkleind onderhoud de kans op storingen. Mocht onze onderhoudsmonteur defecten of bijzonderheden in het systeem constateren dan het koppelt hij dit terug naar onze binnendienst zodat zij hierop actie kunnen ondernemen.