Onderhoud

DSC09194

Aircosysteem onderhouden

Bespaar kosten door onderhoud aan je airco

Bij Opti-Cool zit je niet vast aan een verplicht onderhoudscontract. Echter raden we wel aan om een aircosysteem eens per jaar/anderhalf jaar te laten onderhouden, afhankelijk van het gebruik van de airco. Dit is belangrijk om defecten, reparaties en onnodige kosten te voorkomen. We lossen dit graag voor je op.

Schoon en hygiënisch

Bij het periodiek onderhoud maken we het gehele aircosysteem van binnen en van buiten schoon. Hierbij poetsen we ook de filters mooi op, of vervangen we ze volledig.

Overzichtelijk logboek

Alle bevindingen van de gebruikstesten worden bijgehouden in een overzichtelijk logboek. Daardoor behouden we inzicht in het functioneren van het systeem en kunnen we daar bij eventuele reparaties in terugkijken.

Veelgestelde vragen

Goed onderhoud van de airco is noodzakelijk voor het optimaal functioneren van het systeem. De airco heeft namelijk meer te lijden dan men vaak denkt. Problemen zijn ook niet meteen merkbaar; het sluipt er vaak in. Kijk bijvoorbeeld naar de buitenunit; die koekt aan met vuil en groenaanslag. Daarnaast vinden vogels het geweldig om er nestjes te bouwen of juist stokjes in de propellerruimte te stoppen. Daar merk je in eerste instantie niets van, maar dit kan ernstige gevolgen hebben voor het goed functioneren van het aircosysteem.

En wat te denken van jouw gezondheid? Misschien heb je de airco wel aangeschaft vanwege gezondheidsklachten. Maar wist je dat er heel veel bacteriën in het filter van de airco gaan zitten als je niets doet? Van vette deeltjes uit de keuken tot de bacillen die vrijkomen als je verkouden bent; dit vervuilt het systeem. In de zomer gaat het broeien en worden de bacteriën verspreid als je de airco aanzet. Dat is alles behalve goed voor jouw gezondheid. Tijdens de onderhoudsbeurt sprayen wij het aircosysteem dan ook in met een bacteriedodende spray.

Allereerst kijken we naar de installatie. Is het allemaal technisch nog in orde? Zit de isolatie nog goed vast? Indien dit niet zo is brengen wij nieuwe isolatie aan. Geen of slechte isolatie van de koelleidingen zorgt voor verlies van capaciteit waardoor het systeem minder goed functioneert. Vervolgens maken we de binnen- en buitenunit grondig schoon. Van de filters tot aan de buitenunit, we slaan niets over. Heb je in het verloop van het jaar toch vragen over uw installatie, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze onderhoudsmonteurs staan het gehele jaar voor je klaar.

Dankzij goed onderhoud kun jij blijven genieten van jouw installatie. Dat vinden onze leveranciers ook belangrijk. Vaak geven zij twee tot vijf jaar garantie op hun systemen. Hun voorwaarde is dan wel dat het systeem onderhouden wordt door een professionele installateur. In ons volgsysteem houden wij alle systemen die wij in onderhoud hebben nauwkeurig bij. Zo kunnen wij bij een eventuele storing gelijk garantie claimen bij de leverancier zodat het systeem weer snel is gerepareerd en jij er weer optimaal van kan genieten.

Elders gekocht?

Heb jij jouw airco systeem elders gekocht, maar wenst u wel professioneel onderhoud? Geen enkel probleem. Onze onderhoudsmonteurs staan voor iedereen klaar; ongeacht of u nu klant bent of niet. Neem snel contact op voor een afspraak. Voor 100,- euro incl. BTW en voorrijdkosten zorgen wij ervoor dat u airco een gedegen onderhoudsbeurt krijgt en dat jij jouw airco systeem weer een jaar lang op een veilige en comfortabele wijze kan gebruiken.

Indien je onderstaand contactformulier invult nemen wij binnen 48 uur contact met je op voor het maken van een afspraak.

"*" geeft vereiste velden aan

DSC09579 scaled e1678097684119