Oud browser Browser updaten.

Onderhoud

Airco onderhoud is een must als u wilt genieten van een gezond en veilig systeem. Met een onderhoudscontract bij Opti-Cool heeft u er geen omkijken naar. Voor 60,50 euro incl. BTW per jaar komen wij jaarlijks bij u langs om de installatie te controleren. We maken dan meteen de binnen- en buitenunit schoon, spuiten de filters in met een desinfecterende spray om bacteriën te bestrijden, controleren de technische aspecten van het systeem en vervangen de batterijen van de afstandsbediening. Zo heeft u weer een jaar plezier van uw airco.

Veelgestelde vragen

Goed onderhoud van de airco is noodzakelijk voor het optimaal functioneren van het systeem. De airco heeft namelijk meer te lijden dan men vaak denkt. Problemen zijn ook niet meteen merkbaar; het sluipt er vaak in. Kijk bijvoorbeeld naar de buitenunit; die koekt aan met vuil en groenaanslag. Daarnaast vinden vogels het geweldig om er nestjes te bouwen of juist stokjes in de propellerruimte te stoppen. Daar merkt u in eerste instantie niets van, maar dit kan ernstige gevolgen hebben voor het goed functioneren van het airco systeem.
En wat te denken van uw gezondheid? Misschien heeft u de airco wel aangeschaft vanwege gezondheidsklachten. Maar wist u dat er heel veel bacteriën in de filter van de airco gaan zitten als u niets doet? Van vette deeltjes uit de keuken tot de bacillen die vrijkomen als u verkouden bent; het vervuilt het systeem. In de zomer gaat het broeien en worden de bacteriën verspreid als uw de airco aanzet. Dat is alles behalve goed voor uw gezondheid. Tijdens de onderhoudsbeurt sprayen wij het airco systeem dan ook in met bacterie dodende spray.
Allereerst kijken we naar de installatie. Is het allemaal technisch nog in orde? Zit de isolatie nog goed vast? Indien dit niet zo is brengen wij nieuwe isolatie aan. Geen of slechte isolatie van de koelleidingen zorgt voor capaciteit verlies waardoor het systeem minder goed functioneert. Vervolgens maken we de binnen en buitenunit grondig schoon. Van de filters tot aan de buitenunit – we slaan niets over. Heeft u gaande weg het jaar toch vragen over uw installatie, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Onze onderhoudsmonteurs staan het gehele jaar voor u klaar.
Dankzij goed onderhoud kunt u blijven genieten van uw installatie. Dat vinden onze leveranciers ook belangrijk. Vaak geven zij twee tot vijf jaar garantie op hun systemen. Voorwaarde is dan wel dat het systeem onderhouden is door een professionele installateur. In ons volgsysteem houden wij alle systemen die wij in onderhoud hebben nauwkeurig bij. Zo kunnen wij bij een eventuele storing gelijk garantie claimen bij de leverancier zodat het systeem weer snel is gerepareerd en u er weer optimaal van kan genieten.

Elders gekocht?

Heeft u uw airco systeem elders gekocht, maar wenst u wel professioneel onderhoud? Geen enkel probleem. Onze onderhoudsmonteurs staan voor iedereen klaar; ongeacht of u nu klant bent of niet. Neem snel contact op voor een afspraak. Voor 90,- euro incl. BTW en voorrijdkosten zorgen wij ervoor dat u airco een gedegen onderhoudsbeurt krijgt en dat u uw airco systeem weer een jaar lang op een veilige en comfortabele wijze kan gebruiken. Indien u onderstaand contact formulier invult nemen wij binnen 48 uur contact met u op voor het maken van een afspraak.