Installatie

Airco installeren

Persoonlijke advies 
Wil je een aircosysteem installeren in je woning? Bij Opti-Cool helpen we je graag van begin tot eind met het aanschaffen en installeren van jouw nieuwe aircosysteem. Wij kijken daarbij naar je woning en nemen je wensen in acht. Daardoor kunnen wij persoonlijk advies geven gericht op jouw situatie. Zo kunnen we je de beste oplossing aanbieden.

Energiebesparend 
Een aircosysteem is ideaal om je woning te verkoelen tijdens de hete zomerdagen. Maar naast verkoelen kan een airco ook verwarmen. Dit is multifunctioneel en met een hoge gasprijs is het zelfs voordeliger om het aircosysteem te gebruiken om je woning te verwarmen. Dit komt door het lage energieverbruik van onze moderne systemen. Als je dit combineert met zonnepanelen, voorzie je je huis van milieuvriendelijke verkoeling en verwarming, het hele jaar door.

Andere voordelen
Ook kan een aircosysteem de lucht in de woonruimte ventileren of ontvochtigen. Dit helpt bijvoorbeeld bij het verwijderen van condens in een vochtige ruimte, zoals de keuken of badkamer. Daarnaast kunnen onze moderne airco’s zelfs de lucht zuiveren. Dit vermindert hooikoorts- en allergieklachten.

DSC09137

Werkwijze

Bij Opti-Cool hebben we alle medewerkers die je nodig hebt onder één dak! Wij adviseren je bij het gehele proces, van aankoop tot installatie. Ook ben je altijd welkom met vragen of opmerkingen. We werken graag volgens onze persoonlijke werkwijze.

DSC09173 1

Stap 1

Allereerst maken we graag een afspraak om langs te komen bij jou thuis. Hier kijken we naar de mogelijkheden in je woning en kunnen we gericht advies geven over het juiste aircosysteem voor jouw situatie.

DSC09094 1

Stap 2

Na aanschaf van het geschikte aircosysteem komen onze monteurs meestal binnen 4-8 weken langs om het aircosysteem te installeren. Voor een enkele airco met buitenunit zijn onze monteurs binnen een halve dag klaar! Ook krijg je een uitleg van het systeem en hoe je dit kunt bedienen.

DSC09143 1

Stap 3

Na installatie kan het genieten (en besparen!) beginnen. Onze aircosystemen hebben allemaal 5 jaar garantie, dus je hoeft je naderhand geen zorgen te maken over onverwachte kosten. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan zijn we altijd bereikbaar tijdens kantooruren!

Kortom; bij Opti-Cool ontvang je altijd een deskundig en persoonlijk advies. Heb je interesse in een aircosysteem om je woning te verwarmen en te koelen? Neem contact op, we zijn je graag van dienst.

DSC09555

Kosten

Wat kost een airco?

De kosten van een airco hangen niet alleen af van de grootte van de ruimtes die je wilt koelen, maar ook van het merk, systeemtype en design. Je kunt voor een accurate prijs daarom ook altijd het beste contact met ons opnemen. Over het algemeen is een single split unit verkrijgbaar vanaf €2.000,- en een multi systeem vanaf €3.900,- (inclusief btw en installatie).

Merken airconditioning

Bij Opti-Cool bieden we verschillende merken airco’s aan, zoals Daikin, Mitsubishi en LG. Lees hieronder meer over de verschillende merken airco’s en de bijbehorende eigenschappen.

Wat is de beste airco? 

Dat hangt af van jouw situatie. We kunnen je gericht adviseren welk aircosysteem bij jou en je woning past. Hiervoor plannen we graag een kennismakingsgesprek in. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

"*" geeft vereiste velden aan

lg
LG staat voor moderne apparatuur met de nieuwste techniek. Bijna alle aircosystemen van LG zijn standaard voorzien van WiFi en zijn via de speciale app te bedienen via smartphone of tablet. Qua design vallen ze ook iedere keer weer op. LG weet welke behoefte de consument heeft en speelt daar professioneel op in. Ze zijn overtuigd van de kwaliteit van hun systemen en bieden dan ook standaard 5 jaar fabrieksgarantie op al hun aircosystemen en zelfs 10 jaar op de compressor. Ook de Multi Split airco systemen van LG, waarin meerdere binnenunits aangesloten op één buitenunit, zijn absoluut betrouwbaar.
mitsubishi

Mitsubishi heeft jarenlange ervaring op het gebied van airco systemen. Zij behoren dan ook tot het topsegment van de markt. Deze systemen zijn echte werkbeesten. Ze zijn gemaakt om 24 uur per dag en 7 dagen in de week optimaal te presteren. Veel van onze zakelijke klanten gaan voor absolute degelijkheid en schaffen een Mitsubishi systeem aan. Qua prijs zit Mitsubishi aan de bovenkant van de markt, maar daar krijg je zeker een mooi en betrouwbaar systeem voor terug!

daikin

Daikin behoort net als Mitsubishi tot het topsegment van de markt. Zij investeren veel in design en hebben een erg breed assortiment. De systemen staan bekend om hun lage geluidsproductie en de afwerking van de systemen is absoluut professioneel. Daarentegen kost een Daikin systeem ook meer dan een gemiddeld airco systeem. Interesse in de combinatie design en absolute degelijkheid? Opti-Cool geeft u graag inzicht in de verschillende mogelijkheden die Daikin te bieden heeft.

Neem contact op

Heb je interesse in een nieuw aircosysteem? Of vragen over je huidige airco? Neem gerust contact op voor vrijblijvend advies en een scherp aanbod.

Mail ons: kantoor@opti-cool.nl
Bel ons: (024) 202 24 60

Je kunt hier ook je bericht achterlaten, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

DSC09579 scaled e1678097684119